KVKK’DAN YENİ İLKE KARARI!

Kişisel Verileri Koruma Kurumu’ndan (“Kurum”) 15.01.2021 tarih ve 31365 sayılı Resmi Gazete’de veri sorumluları tarafından kişilerin telefon numarası, e-posta adresi gibi iletişim kanallarına Kişisel Verileri Koruma Kanunu’na (“Kanun”) aykırı şekilde gönderilen üçüncü kişilere ait kişisel veriler hakkında ilke kararı yayınlanmıştır.

Kurum’a intikal eden şikayet ve başvurular sonucunda Kurum, veri sorumlularına fatura, ekstre, rezervasyon bilgisinin sms veya mail yoluyla gönderimi için verilen iletişim bilgilerinin ilgili kişiler tarafından yanlış verilebildiği ve bu sebeple ilgili kişilere ait kişisel verilerin 3. Kişilerle paylaşılabildiğini tespit edilmiştir.

Kanun’da yer alan kişisel verilerin doğru ve gerektiğinde güncel bir şekilde tutulması ilkesine dikkat çeken kurul bu konuda veri sorumlularının aktif özen yükümlülüğü bulunduğunu belirtmiştir.

Kişisel verilerin doğru ve gerektiğinde güncel tutulabilmesini sağlamak amacıyla; kişisel verilerin elde edildiği kaynakların belirli olması ve kişisel verilerin toplandığı kaynağın tespit edilmesi ile ilgili veri sorumlularının kendilerine verilen iletişim bilgilerini doğruluğunu teyit edecek mekanizmaların oluşturulması adına gerekli teknik ve idari tedbirleri alması gerektiği belirtilmiştir.

Av. Sinem İLİKLİ

TARLAN BAKSI AVUKATLIK BÜROSU


AV. AYLİN TARLAN – DERYA BAKSI

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s